Zeeuwse bedrijven krijgen tienduizenden euro's voor onderzoek naar nieuwe technieken

Acht Zeeuwse bedrijven hebben ieder een subsidie van 20.000 euro ontvangen om haalbaarheidsonderzoeken naar nieuwe technieken uit te voeren.

De symbolische overhandiging van de subsidies aan de betrokken bedrijven. (foto: Omroep Zeeland)

De bedrijven maken gebruik van de subsidieregeling MIT Zuid, bedoeld om innovatie te stimuleren in het midden- en kleinbedrijf. MIT Zuid-subsidies kunnen aangevraagd worden voor haalbaarheidsonderzoeken en Research & Development samenwerkingsprojecten.

Volautomatische straalinstallatie

De bijeenkomst werd gehouden bij RMA Techniek in 's- Heer Arendskerke. "Wij willen een volautomatische glasparel straalinstallatie ontwikkelen voor toepassing in de food industrie", zegt directeur Michel Remijn van het bedrijf. "Die is er nog niet en met deze subsidie kunnen we onderzoeken of de ontwikkeling haalbaar is."

De subsidies zijn verstrekt aan verschillende bedrijven. Zoals Ronik Inspectioneering uit Bruinisse, voor onderzoek naar nieuwe technieken bij inspecties met een drone. Murre Technologies uit Krabbendijke gebruikt de subsidie voor geautomatiseerde logistiek voor zilte aquacultuur en Industrie Service Mol uit Goes laat een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar het geautomatiseerd verwerken van kiwibessen.

Mobiele robotarm

Roem van Yerseke gaat onderzoek doen naar het schelpdierbankherstel bij het kweken van platte oesters en Hudson Dynamics uit 's-Heer Arendskerke wil een lichtgewicht, universeel inzetbare mobiele robotarm ontwikkelen. Timesavers International uit Goes doet onderzoek naar een mini ontbraammachine en UC360 uit Goes doet onderzoek naar een Virtual Reality Robot en real life VR voor het onderwijs.

Reportage over de uitreiking van de subsidies voor het mkb

Meer over dit onderwerp:
Zeeland 's Heer Arendskerke innovatie mkb
Deel dit artikel:

Reageren