Waterpeil kanaal lager door droogte, alleen hinder voor grotere schepen

Het kanaal van Gent naar Terneuzen (archief)
Het kanaal van Gent naar Terneuzen (archief) © Chris Verkaart
Het lagere waterpeil komt door minder regenval in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Daardoor wordt er minder zoet water aangevoerd. Het aanvullen met water uit de Westerschelde via het sluizencomplex in Terneuzen is geen mogelijkheid, zegt Freddy Aerts van de Vlaamse overheid. Zout water schade kan veroorzaken aan natuur en bedrijven, zengt Freddy Aerts van de Vlaamse overheid:
Lager waterpeil in kanaal Gent-Terneuzen
Het waterpeil in het Kanaal Gent-Terneuzen zal waarschijnlijk nog verder zakken. Aerts verwacht niet dat het scheepvaartverkeer, net als vorig jaar op de Rijn, wordt stilgelegd. Wel zal er op termijn serieus nagedacht moeten worden over het inlaten van zout water.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>