Speedbootdrama Zoutelande: 'Het was akelig stil'

De bestuurder van de speedboot die gisteren bij Zoutelande in aanvaring kwam met een rubberboot is een 33-jarige man uit de gemeente Veere. Hij zit vast en wordt gehoord.

Het ongeluk gebeurde rond 15:15 uur ter hoogte van de Langstraat in Zoutelande. De bestuurder van de speedboot is direct na het ongeval met het rubberbootje naar de kant gevaren. Daar is het bewusteloze meisje door omstanders opgevangen en gereanimeerd. Daarna hebben ambulancemedewerkers het overgenomen. Het meisje is aan haar verwondingen overleden. Veel badgasten waren getuige van het ongeluk.

Diep respect

Jeroen Den Boer meldt op Facebook: "Op nog geen 30 meter voor m'n neus wordt een rubberbootje overvaren. De jongen springt nog op tijd weg, het meisje wordt vol geraakt en overleeft het niet. Van dichtbij heb ik mogen assisteren met de reanimatie. Ongelooflijk hoe mensen op het strand vakkundig te hulp schieten; verpleegkundigen, ambulance arts en kinderarts zijn snel ter plaatse, zoals ook de strandwacht. Diep respect voor hun kordate optreden."

Den Boer vervolgt: "De echte reden waarom ik dit post is vooral de frustratie van me afschrijven hoe dit in hemelsnaam heeft kunnen gebeuren. Kunnen er mensen ingrijpen zodat dit in de toekomst voorkomen kan worden?"

Bizar

Ook Lore Verstraeten reageert op Facebook. Er voeren drie speedboten dichtbij toen ze in het water waren "waar verschillende jongeren op de muziek aan het dansen waren. Het is heel bizar dat dit hier zomaar toegelaten wordt."

Irene Thomassetti uit Antwerpen hoorde een knal vertelt ze op de radio. "Ik zag veel mensen in die richting lopen. Iemand van de reddingsbrigade was aan het reanimeren. Ook Irene zag de hele middag speedbootjes heen en weer varen. "Ik dacht: als daar maar niks gebeurt." Luister hier naar verhaal:

Irene maakte zich vooraf al zorgen over de speedboten bij Zoutelande

Na het ongeluk was het volgens Thomassetti akelig stil op het strand van Zoutelande. "Zeker toen de helikopter kwam. Ik denk er heel veel aan. Ik was van plan vandaag terug te gaan naar Zoutelande, maar doe het niet. Ik ben bang dat het dan te veel terugkomt op mijn netvlies."

Traumahelikopter op het strand bij Zoutelande. (foto: HV Zeeland)

Het technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is in handen van de Landelijke Eenheid. De Landelijke Eenheid heeft specialisten op het gebied van ongevallen op het water. Zeeuwse agenten hebben inmiddels diverse getuigen gehoord. Het onderzoek gaat mogelijk nog weken duren.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
112 Zoutelande ongeluk
Deel dit artikel:

Reageren