'Vakantie in eigen land dreigt onbetaalbaar te worden'

Vakantie in eigen land wordt door stijgende belastingen steeds duurder. Vooral de toeristenbelasting hakt er bij sommige mensen in. Martin Maassen van brancheorganisatie RECRON waarschuwt dat het voor Nederlanders onbetaalbaar wordt om in eigen land op vakantie te gaan. In Zeeland is de toeristenbelasting de laatste jaren vooral in Middelburg en op Schouwen-Duiveland flink gestegen.

Een minicamping in Zeeland. (foto: omroep zeeland)

Volgens Maassen zijn vooral kampeerders gedupeerd, omdat een deel van de kampeerders bewust voor dit type vakantie kiest, omdat ze weinig te besteden hebben. Op Schouwen-Duiveland is de toeristenbelasting gestegen van 1,15 euro in 2018 naar 1,40 euro dit jaar. In Middelburg is de toeristenbelasting gestegen van 2,00 euro naar 2,30 euro. In de overige Zeeuwse gemeenten is de belasting nagenoeg gelijk gebleven.

Maassen vindt het link om de toeristenbelasting op te laten lopen. "Consumenten beslissen vaak op het laatste moment waar ze naartoe gaan. De prijs speelt dan een rol, een hoge toeristenbelasting kan vakantiegangers dan tegenhouden. Dat is heel link."

Martin Maassen van de RECRON over de toeristenbelasting.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland toerisme toeristenbelasting RECRON
Deel dit artikel:

Reageren