BC Vlissingen heeft handhaving niet meer in eigen hand

BC Vlissingen heeft handhaving niet meer in eigen hand
Het is geen lekker seizoen voor de basketballers van BC Vlissingen. Van de achttien wedstrijden die het tot nu toe speelde, won het er maar drie en daardoor staat het op de laatste plaats in de 1e divisie. Om uit de degradatiezone te komen moest het vanavond winnen van Binnenland dat slechts twee punten meer heeft dan BC Vlissingen.
In het eerste kwart ging de wedstrijd aardig gelijk op. Binnenland nam het initiatief en BC Vlissingen reageerde daar steeds adequaat op. Maar in het daaropvolgende kwart ging het minder en liep de ploeg uit Barendrecht uit naar een 42-29 voorsprong.

Afwezigen

Bij BC Vlissingen zaten vandaag slechts drie wissels op de bank, ter vergelijking: bij Binnenland waren dat er zeven. Bijna het hele seizoen missen de Walchenaren al sterkhouders Abdul Zombra (knie) en Dorde Karadzic (achillespeesblessure) en daar kwam het vertrek van Nils Willems (voor studie naar Canada) nog bovenop.
Een poging van Raylin Jimenez op de vijandelijke basket
Een poging van Raylin Jimenez op de vijandelijke basket © Omroep Zeeland
In het tweede gedeelte probeerde BC Vlissingen nog wel die achterstand om te buigen, maar vaak als er een bal door de basket heen werd gegooid, was de eerstvolgende tegenaanval van de thuisploeg ook raak.

Onderling resultaat

Daardoor werd in het derde kwart het verschil voor het eerst meer dan vijftien punten, maar BC Vlissingen speelde een knap vierde kwart. Het kwam in de score steeds dichterbij de thuisploeg, maar uiteindelijk kwam de inhaalslag te laat. De eindstand werd uiteindelijk 80-72.
Daardoor houdt BC Vlissingen wel het voordeel in de onderlinge wedstrijden. Dat komt omdat deze nederlaag kleiner was dan de eerdere overwinning op Binnenland in de thuiswedstrijd. Dat betekent dat als beide ploegen met een gelijk puntenaantal eindigen op de ranglijst BC Vlissingen nooit meer onder Binnenland kan komen.
De reacties van Benjamin Steenbeek en Raylin Jimenez na afloop

Stand

BC Vlissingen blijft door de nederlaag staan op de laatste plaats en heeft nu twee punten minder dan Blauw-Wit en vier punten achterstand op de veilige plaatsen 9 en 10. Twee clubs degraderen direct naar de 2e divisie.