Informatiepanelen moeten broedende vogels beschermen

Informatiepanelen moeten broedende vogels beschermen
Informatiepanelen moeten broedende vogels beschermen © Omroep Zeeland
Informatiepanelen broedgebieden voor vogels
Informatiepanelen broedgebieden voor vogels © Omroep Zeeland
Volgens boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten is er steeds minder ruimte voor kustvogels om bij hoog water een veilig onderkomen te zoeken en om een nest te kunnen bouwen. Vooral de scholekster en de bontbekplevier gaan in aantallen achteruit.
"Deze soorten bouwen hun nest graag tussen de basaltblokken en op schelpenstrandjes. Echter door verstoring van recreanten mislukken steeds meer broedsels. Ook zijn de dijktaluds erg in trek bij grote groepen wulpen en scholeksters, die bij hoog tij even komen uitrusten en wachten tot de voedselrijke zandplaten en slikken weer droog vallen", zegt Begijn.
Door de informatiepanelen moet bezoekers uitnodigen om de vogels van een afstandje te bekijken en om iets meer te weten te komen over de lokale vogeltrek in de Oosterschelde.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>