Zes miljoen extra voor nationale parken

Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde
Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde © OZ
Het geld wordt beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van Nationale Parken nieuwe stijl. "Dat houdt in dat de parken meer verbonden zijn met de cultuurhistorie in het gebied en waarbij ook de omliggende gebieden meer betrokken worden bij het nationaal park", legt Jacobusse uit.

Onderwater naar boven halen

Jacobusse heeft al een aantal ideeën om het Nationaal Park Oosterschelde te verbeteren. "Een van de wensen is om het onderwaterleven in de Oosterschelde zichtbaarder te maken. Dan heb je ook echt iets unieks uit Zeeland wat we aan de mensen kunnen laten zien. Want veel mensen weten niet wat er allemaal in de Oosterschelde leeft", zegt Jacobusse.
Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde is blij met de extra zes miljoen voor nationale parken
Nederland heeft 21 nationale parken waar het geld onder verdeeld wordt. Hoe de verdeling eruit gaat zien is nog onbekend. Voorwaarde voor de aanvraag van een deel van die zes miljoen euro is wel dat ook de provincie en gemeenten meebetalen aan het project.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>