Poging om agent te wurgen, politiehond bijt verdachte

Politiehond bijt tijdens oefening, archieffoto
Politiehond bijt tijdens oefening, archieffoto © ANP
Agenten, waaronder Cooper en zijn begeleider, gingen naar de woning waar de mensen binnen volgens de politie doodsbenauwd waren. Toen de eerste agenten arriveerden, kwam een vrouw uit de voordeur en rende weg. Ook liep er een man naar buiten. Hij zat onder het bloed. De agenten wilden hem aanhouden, maar hij verzette zich hevig.

Poging om agent te wurgen

De verdachte greep een agent vast en probeerde hem te wurgen. Andere agenten deden pogingen om de man los te halen, maar dat lukte niet. Hij liet pas los nadat de politiehond gericht in zijn been beet.
De man is door ambulancepersoneel behandeld voor zijn bijtwonden en daarna vastgezet in een politiecel. De agent heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. Hij liep lichte verwondingen op en was erg geschrokken.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>