Voortvluchtige verdachte opgepakt dankzij hulp van omstanders

De politie heeft gisteravond dankzij de hulp van omstanders in Middelburg een verdachte opgepakt die al maandenlang voortvluchtig was. De 22-jarige man werd onder meer gezocht voor het vernielen van een auto, maar omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, was het de politie nog niet gelukt hem aan te houden.

Agent arresteert verdachte, archieffoto (foto: Politie)

Gisteravond zag een agent in zijn vrije tijd de verdachte in het centrum van Middelburg en herkende hem als de voortvluchtige vandaal die in april in diezelfde stad vernielingen had aangericht. Rond 21.45 uur seinde de agent zijn collega's in, waarna meerdere politie-eenheden het centrum van Middelburg zijn ingereden.

Terrasstoelen

Twee agenten zagen de man over de Langeviele fietsen. Ze maanden hem tot stoppen, maar hij ging er met hoge snelheid vandoor richting de Langevielebinnenbrug. De agenten probeerden hem nog tegen te houden, maar het leek erop dat hij zou ontkomen, tot enkele omstanders ingrepen. Ze gooiden terrasstoelen naar de voortvluchtige verdachte, waardoor die ten val kwam.

Daardoor werd de verdachte iets vertraagd en konden de agenten hem inhalen, mede dankzij een fiets die hen door een meisje werd uitgeleend. De verdachte werd uiteindelijk op de Beenhouwerssingel tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Hij verzette zich hevig tegen de arrestatie, maar kon niet voorkomen dat hij geboeid werd afgevoerd door de agenten.

Aanhouding na achtervolging (foto: Politieteam Walcheren)

De 22-jarige man haalde tijdens zijn vlucht ook allerlei spullen uit zijn zakken en gooide die weg. Een andere omstander had dat gezien en heeft de politie geholpen om enkele zakjes met wit poeder uit het water te vissen. De politie vermoedt dat het om drugs gaat, dat wordt nu onderzocht.

Vuurwapen en cocaïne

De man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit daar nog vast. Later op de avond werd nog in een woning aan de Buitenhovelaan gezocht, omdat het vermoeden bestond dat de man daar wel eens verbleef. In de woning werden een vuurwapen en patronen gevonden. In de woning vonden de agenten bovendien cocaïne. Ook deze spullen zijn in beslag genomen.

De politie schrijft op Facebook dat de agenten de behulpzame omstanders erg erkentelijk zijn voor alle geboden hulp, zoals de terrasstoelgooiers, het meisje dat haar fiets uitleende en de visser die hielp bij het opvissen van de onderweg gedumpte drugs.

'In de hectiek bij ingeschoten'

"We hebben alleen nog geen gegevens van deze helpers aangezien dit er in de hectiek bij ingeschoten is. Bij deze willen we dan ook het verzoek doen, leest u hier mee of kent u degenen die zo alert geholpen hebben? Geeft u dit dan alstublieft aan ons door. Wij nemen dan graag contact met hen op", schrijft de politie op Facebook.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren