'Kom achter die computer vandaan en ga vliegeren'

In Cadzand werd dit weekend het jaarlijkse vliegerfeest gehouden. Ondanks het mindere weer waren er toch heel wat bezoekers, en tientallen vliegers in de lucht.

Zaterdagmiddag gooide de regen nog roet in het eten, maar de vliegeraars gingen dapper door. "Door de regen werden de vliegers te zwaar en kwamen ze naar beneden", zegt Ingrid van de Liere van de organisatie van het vliegerfeest. "De bezoekers gingen ook weg maar toch zijn ze doorgegaan tot na vijf uur. Heel mooi van ze."

Het was dit weekend geen strandweer, maar toch kwamen er heel wat mensen op het vliegerfeest af. "Als je toch op vakantie bent, en al die vliegers ziet boven de duinen kom je toch even kijken", zegt Van Liere. "Het is altijd leuk om te kijken, gratis, en geeft kleur aan je vakantie."

Achter die computer vandaan

Jan Baks is een van de fanatieke vliegeraars op het strand. "Ik vlieger hier al zo'n dertig jaar", zegt hij. "En ik heb nog vliegers van mijn opa waar ik als manneke van vijf jaar hier mee heb staan vliegeren. Je hebt echt niet zoveel nodig hoor. Ik heb nu een papieren vlieger die maar liefst 1200 meter de lucht in gaat. Ik wil de jeugd enthousiast maken: kom achter die computer uit en ga knutselen en vliegeren."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Cadzand feest vliegeren
Deel dit artikel:

Reageren