File voor Westerscheldetunnel door over de kop geslagen caravan

Aan het begin van de Westerscheldetunnel in Zeeuws-Vlaanderen is vanochtend een caravan geschaard. Daarbij vielen geen gewonden. De Oostbuis richting Borssele is tijdens de berging enige tijd afgesloten geweest, maar is inmiddels weer open. Om de doorstroming te verbeteren is de tunnel tijdelijk tolvrij gemaakt.

File voor de Westerscheldetunnel door gekantelde caravan (foto: Ivar Boschitsch)

Het ongeluk gebeurde rond 10.55 uur aan de Zeeuws-Vlaamse kant toen de caravan de tunnel inreed. Volgens de politie is de caravan gaan slingeren en sloeg die vervolgens over de kop. Het echtpaar in de auto kwam met de schrik vrij. De twee zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Bij het ongeval waren geen andere auto's betrokken. Het heeft de bergers zo'n anderhalf uur gekost om de geschaarde caravan en de personenauto weg te halen. Om 12.42 uur ging de Oostbuis weer open voor verkeer. Vanwege de drukte gold er na de openstelling van de Oostbuis een tijdlang nog een snelheidsbeperking van 80 kilometer per uur.

Vloeistoflekkage?

Toen de melding binnenkwam, rukte de brandweer groot uit, verschillende ploegen uit zowel Zeeuws-Vlaanderen als Zuid-Beveland werden opgeroepen omdat er sprake was van een vloeistoflekkage. Het bleek niet om een gevaarlijke stof te gaan, maar om koelvloeistof.

Heb je nieuws of foto's? Stuur ze naar Omroep Zeeland via whatsapp: 06 53 28 98 68

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Westerscheldetunnel
Deel dit artikel:

Reageren