Bestuurder speedboot dodelijk ongeluk had te veel alcohol op

De bestuurder van de speedboot die vorige week dinsdag betrokken was bij het dodelijk ongeluk voor de kust van Zoutelande had te veel alcohol op ten tijde van het ongeluk. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man is nog verdachte, maar zit sinds donderdagavond niet meer vast.

Speedbootdrama Zoutelande: 'Het was akelig stil' (foto: HV Zeeland)

De 33-jarige man uit Koudekerke wordt onder meer verdacht van het veroorzaken van het beschadigen van een ander vaartuig met de dood tot gevolg en het varen met te veel alcohol op. Het gaat volgens het OM om 225 ugl, terwijl maximaal 220 is toegestaan.

Bij de botsing tussen een speedboot en een rubberboot voor de kust van Zoutelande kwam een 15-jarig meisje uit Neer (Limburg) om het leven. De bestuurder van de speedboot is direct na het ongeval met het rubberbootje naar de kant gevaren. Daar hebben omstanders en vervolgens ambulancemedewerkers geprobeerd het bewusteloze meisje te reanimeren. De hulp mocht niet baten, het meisje overleed aan haar verwondingen.

De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt het ongeval. Vorige week gaf een woordvoerder aan dat dat mogelijk nog weken gaat duren. De bestuurder van de speedboot werd na meteen het ongeval aangehouden. De familie van het slachtoffer was op de hoogte gebracht voor de man werd vrijgelaten. Hij moet te allen tijde beschikbaar zijn voor de politie, omdat hij verdachte is.

Reactie advocaat

Rivka Davidse is de advocaat van de verdachte. Zij geeft aan dat de verdachte wel wat had gedronken, maar het zou nog onduidelijk zijn of de hoeveelheid net binnen of net buiten de toegestane hoeveelheid alcohol valt. Niet alleen doet het OM onderzoek, de verdachte en zijn advocaat laten ook een tegenonderzoek uitvoeren. Verder zegt de advocaat over de verdachte: "Hij leeft mee met de familie van het slachtoffer en is ontzettend aangedaan."

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren