Amateurarcheoloog wil na vrijspraak samenwerken met gemeente

Strandje bij Oranjemolen
Strandje bij Oranjemolen © Leo Viergever
De Vlissingse amateurarcheologen Peter Hendrikse en Del van der Linden zijn vrijgesproken door de politierechter. Ze deden vorig jaar onderzoek naar een houten scheepswrak bij de Oranjemolen in Vlissingen. De gemeente Vlissingen deed daarop aangiften omdat het duo een archeologische vindplaats verstoord zou hebben. Volgens de rechtbank was de locatie nog niet erkend als archeologische vindplaats op het moment van graven.
Op archeologische locaties mag je niet zonder toestemming van de gemeente graven. Het scheepswrak bij de Oranjemolen ligt onder water en zand. Zolang het bedekt blijft, blijft het goed geconserveerd en dat wil de gemeente graag zo houden. Volgens Hendrikse geeft de gemeente aan geen geld te hebben voor opgravingen, maar hebben ze wel een opgravingsplicht. Hendrikse zou ze daar graag bij assisteren.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>