Hrieps-organisator blij met tweede aanhouding

Organisator Hugo Kramer van Hrieps is blij met de aanhouding van een tweede verdachte van de overval in Grijpskerke waarbij de omzet van het festival, een half miljoen euro, werd buit gemaakt. "Er zit beweging in de zaak en daar zijn we blij mee." Er is alleen nog geen spoor van het geld.

Organisator Hugo Kramer (foto: Omroep Zeeland)

Kramer is door de politie op de hoogte gesteld van de tweede aanhouding. Een 22-jarige man uit Goes werd zondagmiddag aangehouden, omdat hij mogelijk betrokken is bij de overval

Lees ook:

De festivalorganisator hoopt dat er nu duidelijk wordt wat het complete verhaal is van de overval op zijn ouderlijk huis waar de omzet van het festival lag. Op 12 mei kwamen drie mannen om 03.15 uur in de ochtend de woning aan de De Keizerstraat binnen door een steen door de voordeur te gooien. De overvallers namen daarop de complete omzet mee en gingen er vandoor met een witte en een grijze auto.

Catastrofe

Er is nog geen spoor van het geroofde geld. "Financieel blijft het natuurlijk een catastrofe," reageert Hugo Kramer via de telefoon. Ook voor hem is het de vraag of hij het geld ooit terugziet.

Twee verdachten zitten nu vast. Vorige week werd al een 20-jarige vrouw uit Goes aangehouden. Wat hun betrokkenheid is bij de overval wordt op nog uitgezocht. De politie meldt meer aanhoudingen komende tijd niet uit te sluiten. Omdat volgens berichtgeving van de politie de overval werd gepleegd door drie mannen, zouden dus nog twee verdachten op vrije voeten zijn.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren