Zeeland wordt wakker: Brietwoningen, suikerbieten en vrolijke schoonmakers

Goedemorgen. Dinsdag 30 juli begint met in het Zeeuwse nieuws:

Briëtwoningen (foto: Bond Heemschut)

Briëtwoningen

Erfgoedvereniging Bond Heemschut en het Cuypergenootschap dringen bij de gemeente Middelburg aan op behoud van karakteristieke woningen in de wijk 't Zand. In een brief wijzen ze op het grote historische en stedenbouwkundige waarde van de zogenoemde Briëtwoningen.

Lees ook:

Suikerbieten (foto: Omroep Zeeland)

Suikerbietenziekte

Zeeuwse akkerbouwers hebben na jaren weer meer last van vergelingsziekte in hun suikerbieten. Volgens ZLTO is het een groot probleem, dat veroorzaakt is door het recente Europese verbod op een gewasbeschermingsmiddel.

Guido Otters op één van de veertig trappen die hij schoonhoudt (foto: Omroep Zeeland)

Met liefde schoongemaakt

Drie mannen van Serviceteam Zeeuws-Vlaanderen zorgen ervoor dat Breskens, veertig trappen en de duinen tot aan Nieuwvliet schoon en proper zijn. Voorman Guido doet het met liefde en plezier: "Ik heb altijd vakantie."

Lees ook:

Oogst (foto: Adrie Gideonse)

Weer

Het wordt vandaag een warme en zomerse dag. Er is volop ruimte voor de zon, later op de dag neemt de bewolking wat toe. De temperatuur komt uit op 25 graden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren