Ooievaars in het Zwin uitgerust met zender

Drie jonge ooievaars hebben in het Zwin Natuur Park een zender gekregen. Door de zender kunnen de vogels voortdurend gevolgd worden. Zo krijgen wetenschappers inzicht in de trekroutes en zien ze hoe ooievaars omgaan met veranderende omstandigheden.

De ooievaars hebben volgens de onderzoekers geen last van de zenders. Zo'n zender weeg 25 gram en zit op de rug van de ooievaar met een soort tuigje. Door de zenders kunnen de ooievaars voortdurend worden gevolgd. Op deze manier krijgen wetenschappers meer inzicht in de trekroutes en het overwinteringsgedrag van de vogels. Zo kan het Zwin Natuur Park de vogels nog beter beschermen en behouden.

De ooievaars leven in natuurgebied het Zwin, tussen Cadzand en Knokke-Heist. Het zenderen is gebeurd in het Zwin Natuur Park, het Belgische stuk van het natuurgebied. Ook wetenschappers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen volgen de vliegbewegingen van de vogels.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zender ooievaars Zwin Natuur Park
Deel dit artikel:

Reageren