Voormalig eigenaar: 'Er mankeert niets aan Sportcentrum Westerschouwen'

De voormalige eigenaar van Sportcentrum Westerschouwen, stichting Renesse, stelt zich niet aansprakelijk voor herstel van de schade van de ontdekte dakconstructiefouten eerder dit jaar. Sterker nog: de hallen zouden zelfs veilig zijn, dat beweert een ingenieursbureau dat door de stichting is ingeschakeld.

Dit is tegenspraak met het ingenieursonderzoek dat de huidige eigenaar, Resort Haamstede, heeft laten uitvoeren. Daaruit bleek dat de dakconstructie onveilig was.

Adri Geleijnse van Stichting Renesse heeft wel een verklaring voor de verschillende onderzoeksuitkomsten. "Wij hebben een sporthal verkocht waarin gesport wordt en één keer per jaar een evenement plaatsvindt. Ons ingenieursbureau is dus uitgegaan van een sporthal en dat andere onderzoek is gebaseerd op een evenementenhal en daarvoor gelden zwaardere eisen."

Onnodige sluiting

Volgens de stichting is het sluiten van het sportcomplex onnodig geweest. "We hebben ook meerdere malen aan Resort laten weten dat de sporthal op basis van ons onderzoek ten onrechte is gesloten en met onmiddellijke ingang weer kan opengaan", vertelt Geleijnse. Volgens hem wordt de uitkomst van hun onderzoek bestreden. "Ons rapport is door hun ingenieursbureau getoetst, maar ze bleef bij haar aanvankelijke standpunt", aldus Geleijnse.

Als resort Haamstede toch de dakconstructie wil verstevigen dan gaan we daar niet aan meebetalen'"
Adri Geleijnse, Stichting Renesse

Na de zomervakantie wil Hans Neijman van Resort Haamstede beginnen met de versteviging van de dakconstructie zodat het sportcentrum in oktober weer open kan. Stichting Renesse geeft aan hier niet aan mee te willen betalen. "Als resort opdracht geeft aan een aannemer om die constructie te verbeteren dan moet de opdrachtgever betalen en wij in ieder geval niet", zegt Geleijnse.

Hoe het verder afloopt kan Geleijnse niet zeggen, maar een rechtszaak sluit hij niet uit.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren