'Ontsnapte koeien waren in paniek, ze zijn dwars door de omheining gevlogen'

'Ontsnapte koeien waren in paniek, ze zijn dwars door de omheining gevlogen'
'Ontsnapte koeien waren in paniek, ze zijn dwars door de omheining gevlogen' © Hanneke JL
De koeien braken gisteren rond 13.30 uur uit hun weiland. Volgens Wolfert moeten de koeien gisteren ergens van geschrokken zijn, de dieren zijn namelijk dwars door de omheining van de wei gegaan. "De draden van de wei zijn vijf kilometer verder gevonden."
Bord waarschuwt automobilisten voor losgebroken koeien.
Bord waarschuwt automobilisten voor losgebroken koeien. © Frans Vleut
Het is voor Wolfert nog gissen waar de dieren van geschrokken zijn. "Laatst vloog er een drone boven de wei, toen waren die dieren ook van slag. Misschien is zoiets nu ook gebeurd."
Zes koeien zijn het natuurgebied ingegaan, zie die maar eens te vinden.
Boer Jan Wolfert
Het grootste deel van de koeien kon vrij snel weer gevonden worden en naar een wei worden gebracht. "Zes koeien zijn het natuurgebied ingegaan, zie die maar eens te vinden", verzuchtte Wolfert rond de middag. Een paar uur later lijkt dat te zijn gelukt, boswachter Leo Bliek meldt dat de koeien gelokaliseerd zijn in het natuurgebied.
Niet veel later kan de boer opgelucht ademhalen: de koeien zijn gevangen. "Ze zijn uiteindelijk een wei met andere koeien ingelopen. Daar hebben we ze kunnen vangen. We gaan ze nu opladen, dan kunnen we naar huis."

Automobilisten gewaarschuwd

Sinds gisteravond werden automobilisten op de N61 rond Biervliet gewaarschuwd voor de loslopende koeien. Net na de middag werden die borden weggehaald: de koeien zouden ver het natuurgebied ingelopen zijn, waardoor er geen risico meer was voor verkeer op de N61.

Lees ook:

<p>Weet jij meer? Heb je een foto van de koeien? Laat het ons weten via nieuws@omroepzeeland.nl of whatsapp naar 06 53 28 98 68.</p>