Korfbalclub Swift voegt ervaren speelster aan selectie toe

Korfbalster Linda Burger verruilt DSC uit Eindhoven voor Swift uit Middelburg. Burger kwam met DSC uit in de Korfbal League en neemt ervaring mee naar Swift, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse.

Linda Burger draagt komend seizoen het shirt van Swift uit Middelburg (foto: Rob Reuring)

Burger maakte op 17-jarige leeftijd haar seniorendebuut bij ONDO in Sint Laurens. De afgelopen seizoenen speelde Burger bij DSC in Eindhoven. Met die club kwam ze op het hoogste niveau uit, de Korfbal League.

Ambitieus

Burger heeft haar studie aan de sportacademie afgerond en keert terug naar Zeeland omdat ze hier werk heeft gevonden. "Ik heb veel zin om komend seizoen deel uit te maken van de selectie van Swift. Het is een jonge ploeg in ontwikkeling die graag gevarieerd korfbal speelt. Die visie spreekt mij aan. Daarnaast durft men ambitieus te zijn en dat prikkelt mij."

Swift-trainer Dennis Plantinga is enthousiast over de komst van Burger. "Ik ken Linda als een korfbalster die altijd alles geeft en alles uit zichzelf wil halen. Met haar lengte en ervaring heeft ze aanvullende kwaliteiten en kan ze van belangrijke toegevoegde waarde zijn voor onze selectie."

Het nieuwe seizoen begint voor Swift op zaterdag 7 september met een uitwedstrijd tegen Groen Geel. DSC is komend seizoen een van de tegenstanders.

Nieuweling

Burger is niet de enige nieuweling in de selectie van Swift. Kevin Kloet komt over van TOP uit Arnemuiden, maar Kloet zal vanwege studie op een later moment aansluiten.

Deel dit artikel:

Reageren