In Terneuzen hoeven ze alleen maar te dreigen met de wielklem

In Terneuzen hoeven ze alleen maar te dreigen met de wielklem
In Terneuzen hoeven ze alleen maar te dreigen met de wielklem © Omroep Zeeland
In Terneuzen hoeven ze alleen maar te dreigen met de wielklem
Volgens de Telegraaf wordt de wielklem in steeds meer Nederlandse gemeenten opnieuw ingevoerd. Maar in Terneuzen is de klem nooit echt weggeweest. Hij ligt al minstens tien jaar standaard in de auto's van de handhavers.
Afgelopen januari is er wel wat veranderd aan het parkeerbeleid waardoor de klem weer vaker ter sprake komt. De binnenstad is gefiscaliseerd, wat betekent dat de opbrengst van bekeuringen voortaan naar de gemeente zelf gaat. Het betekent ook dat het lastiger is geworden voor Terneuzen om buitenlandse foutparkeerders te beboeten en daarom wordt er weer actiever met de wielklem gedreigd.

Rekening van 600 euro

Het zijn namelijk vooral buitenlandse automobilisten die de parkeerregels aan hun laars lappen in Terneuzen omdat ze de boetes kunnen omzeilen. Na meerdere bekeuringen dreigt de gemeente echter met de wielklem en dat werkt. Wie een wielklem krijgt moet namelijk alle kosten en openstaande bekeuringen betalen om de klem te laten verwijderen. Die rekening loopt al snel op tot zo'n 600 euro.
Coördinator parkeerbeheer Jan den Hamer van de gemeente Terneuzen is tevreden met de preventieve werking van de wielklem. "We hebben hem dit jaar nog geen een keer hoeven plaatsen, dus het werkt prima", aldus Den Hamer.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>