Spoor à la Klein Duimpje van sigaretten leidt naar inbrekers

Politie-uniform (archieffoto)
Politie-uniform (archieffoto) © Omroep Zeeland
Rond 4.00 uur kwam de melding binnen dat iemand een persoon met een bivakmuts had gezien bij de supermarkt aan de Peurssenstraat. Toen de agenten daar aankwam, troffen ze niemand aan, maar zagen ze wel dat een deur van de supermarkt vernield was. Tijdens een zoektocht in de omgeving vonden agenten tientallen pakjes sigaretten die als een spoor door de Brandstraat en de Weststraat lagen.
Op het moment dat een agent het parkeerterrein wilde verlaten, zag hij iemand zijn kant oplopen. Op het moment dat die persoon de agent zag, sprintte hij ervandoor. De agent zette de achtervolging in en wist de verdachte, een 28-jarige man uit Aardenburg, aan te houden.

Hond gezocht

De man beweerde dat hij zijn hond zocht die door het alarm van de supermarkt zou zijn weggelopen. Om zijn verhaal te checken, gingen de agenten langs bij de woning van de verdachte. Tot hun verbazing werd er open gedaan door een man die voldeed aan het signalement van een van de verdachte personen. Ook deze man, een 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, is ook aangehouden.
Beide verdachten zijn door de politie meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.