Lesley Kerkhove wint toernooi van Woking

Lesley Kerkhove
Lesley Kerkhove © Orange Pictures
Kerkhove (27) begon slecht aan de wedstrijd. Ze mocht beginnen met serveren en verloor gelijk haar servicegame. Daarna werd ze nog een keer gebroken en brak ze twee keer terug, waardoor de partij gelijk opging en er een tiebreak nodig was om te bepalen wie de eerste set zou winnen. Het was uiteindelijk Lesley Kerkhove die de eerste set naar zich toetrok met 7-6 (8-6)
De tweede set begon hetzelfde als de eerste, Kerkhove mocht als eerste serveren en leverde gelijk haar servicegame in aan de Turkse Pemra Özgen. Daarna won Kerkhove vijf servicegames op rij en liep ze uit naar 5-1. Özgen wist nog terug te komen tot 5-2 maar Kerkhove kon het daarna zelf uitserveren. Ze wint het toernooi zonder een set te verliezen.
Lesley Kerkhove bewaart goede herinneringen aan deze tegenstandster, want ook in de finale van het toernooi van Lissabon van vorig jaar won ze van Özgen.

Zesde toernooizege

Het is voor Kerkhove de zesde keer dat ze een ITF-toernooi wint. Eerder won ze de toernooien van Albufeira (2011), Aschaffenburg (2014), Equeurdreville (2015), Lissabon en Clermont-Ferrand (beiden 2018).