Beerens en Walraven veruit de sterksten bij Havenwedstrijden Breskens

Havenwedstrijden Breskens 2019
Beerens had een voorsprong van 1.08' op zijn clubgenoot Rinke Hiel, die op zijn beurt Tristan Kloet van Zeelandia net voorbleef.
"Ik had al gehoopt op winst en was misschien wel de favoriet", lacht Beerens na afloop breeduit. "Maar uiteindelijk moet je het nog wel doen." Zijn prestatie is extra knap omdat hij eerder op de dag ook al de beste was op de 3000 meter schoolslag. "Ja, die voelde ik wel. Maar ik had genoeg over voor de winst."

Havenwedstrijden

3 km vrije slag, mannen 1. Wietse Beerens ZC Koewacht 37.28' 2. Rinke Hiel ZC Koewacht 38.36' 3. Tristan Kloet Zeelandia 38.38'
Interviews winnaars Havenwedstrijden Breskens
Bij de vrouwen won Walraven met overmacht, want na haar finish duurde het maar liefst 3.40' voordat De Voogd aantikte. Derde werd Isabelle Loof.
Walraven was na afloop verbaasd dat de overmacht zo groot was. "Het ging heel makkelijk vandaag. Ik zag dat ik een voorsprong had en dat gaf me vleugels."

Havenwedstrijden

3 km vrije slag, vrouwen 1. Kirsten Walraven De Zeeuwse Kust 42.36' 2. Babet de Voogd De Zeeuwse Kust 46.16' 3. Isabelle Loof De Bruinvis 46.31'
De haven van Breskens was weer het decor voor de jaarlijkse Havenwedstrijden
De haven van Breskens was weer het decor voor de jaarlijkse Havenwedstrijden © Omroep Zeeland