Veel kabaal en rookwolken: hele avond minder treinen

Kapot spoor bij Krabbendijke
Kapot spoor bij Krabbendijke © ProRail
Volgens spoorbeheerder ProRail is er waarschijnlijk een goederenwagon met één as over een afstand van een paar honderd meter ontspoord geweest. En op de overweg weer op het spoor beland.
Kees Wolfert was erbij toen het spoor beschadigd raakte: "Ik kwam aangefietst en ik hoorde met veel kabaal een lege autotrein aankomen. Even later zag ik veel rook en flinke schade dus ik heb direct 112 gebeld. Daarna ben ik op mijn fiets naar Krabbendijke gereden en heb de machinist van de passagierstrein verteld wat er gebeurd was. Die is gaan kijken en heeft besloten er niet overheen te rijden. Er waren zelfs stukken beton over de geluidswal op het fietspad naast het spoor terecht gekomen. Het ging flink tekeer."
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>