Zeezwemtocht afgeblazen door harde wind

Ruim tweehonderd zwemmers stonden aan de startlijn in Westkapelle om te beginnen aan hun zeezwemtocht naar Zoutelande, maar het startsein is nooit gegeven. Door de harde wind was het volgens de reddingsbrigade niet verantwoord van start te gaan.

Deze mensen gingen toch het water in, ondanks de afgelasting van de zwemtocht. (foto: Omroep Zeeland)

"Het is gewoon echt een horrorscenario want het is al de tweede keer op rij dat we dit evenement moesten afblazen vanwege de weersomstandigheden en dat is nog nooit eerder voorgekomen", zegt Jan Willem Siewe van de organisatie. Toen het bericht van de afgelasting kwam lagen de eerste zwemmers al in het water. De organisatie gaat kijken of de tocht op 28 augustus toch nog gezwommen kan worden.

Spullen inpakken

Een groepje deelnemers was vanuit Geldermalsen speciaal naar Westkapelle gekomen voor de zwemtocht en konden hun spullen meteen weer inpakken. "Ik vind het heel jammer, maar het is wel begrijpelijk want met te harde wind is het onverantwoord om zo'n afstand van 3,4 kilometer te zwemmen", zegt Heleen van Keulen. Ondanks dat heeft ze wel tot de branding gezwommen. "We hebben elkaar goed in de gaten gehouden, maar we wilden toch het gevoel ervaren want we zijn natuurlijk van een eindje gekomen", aldus van Keulen.

Deelnemers konden hun spullen inpakken want de Zeezwemtocht was opnieuw afgelast

Voor woensdag 14 augustus staat er weer een zeezwemtocht op het programma, Dishoek - Zoutelande. "Daar ben ik gewoon weer bij", zegt Cees Verbeek uit Geldermalsen. "Ik heb speciaal vrij gevraagd voor deze evenementen in augustus want het is wel echt een belevenis."

Hard hoofd

Toch heeft de organisatie er een hard hoofd in of die zwemtocht door zal gaan. "Zoals de weersverwachting er nu uit ziet ben ik bang dat er opnieuw te harde wind staat", zegt organisator Siewe. "Maar ik hoop van harte dat het overwaait."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zoutelande Westkapelle zwemmen zeezwemmen
Deel dit artikel:

Reageren