Hulst maakt zich op voor Tourtoppers in BinckBank Tour

Hulst maakt zich op voor Tourtoppers in BinckBank Tour
Hulst maakt zich op voor Tourtoppers in BinckBank Tour © ANP
Hulst maakt zich op voor toprenners in BinckBank Tour
Topsprinters als Dylan Groenewegen, Sam Bennett en Arnaud Demare zijn van de partij. Ook het rijtje met potentiële winnaars van de zevendaagse rittenkoers is indrukwekkend. Bob Jungels, Greg van Avermaet, Laurens de Plus en Tiesj Benoot zijn enkele van de kanshebbers. Ook is Mike Teunissen er namens Jumbo-Visma bij, de man die in de Tour de France nog de gele leiderstrui mocht dragen.
"We zijn heel blij met de vele grote renners die we hebben kunnen aantrekken", lacht koersdirecteur Rob Discart. "Het gaat een mooi wielerspektakel worden."

Vaker naar Zeeland?

De kans dat de BinckBank Tour - een van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België - de komende jaren vaker Zeeland aandoet, noemt hij reëel. "We hebben een band met Zeeland. Of we van plan zijn met deze ronde vaker Zeeland aan te doen? We hebben zeker de ambitie en de goesting om daar een vervolg aan te geven."
Archief: Bauke Mollema tijdens de eerste etappe van de Enece Tour in 2014 in Terneuzen
Archief: Bauke Mollema tijdens de eerste etappe van de Enece Tour in 2014 in Terneuzen © Omroep Zeeland

Van iedere minuut genieten

Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst is dolblij met de finish van de eerste etappe in zijn gemeente. "Zeeland is echt een fietsprovincie. Dit is een mooi, nieuw evenement dat dit weer bevestigt. De ploegenpresentatie zondagmiddag wordt al een gigantisch feest, in de binnenstad van Hulst. En die maandag wordt ook top."
Mulder kan niet wachten tot het over een paar dagen echt zover is. "Een kort nachtje slapen vanwege alle opwinding? Ja, dat denk ik wel. We staan te popelen en moeten echt van iedere minuut genieten."
Het hele radio-interview met burgemeester Jan-Frans Mulder beluister je hieronder.
Burgemeester Jan-Frans Mulder kan zijn geluk niet op met de BinckBank Tour in Hulst

Zeeland moest lang wachten

De ronde - toen nog bekend als de Eneco Tour - deed in het verleden al vaker Zeeland aan. De laatste keer dateert alweer uit 2014, met de start en finish in Terneuzen. De Italiaanse sprinter Andrea Guardini ging er toen met de winst vandoor.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>