Klomp hoopt op goed seizoen en contractverlenging bij NAC Breda

Voetballer Daan Klomp, afkomstig uit Wissenkerke, is dit seizoen door NAC Breda uitgeleend aan Helmond Sport en moet vooral veel speelminuten maken. Het wordt een belangrijk seizoen voor de verdediger want zijn contract in Breda loopt af.

Daan Klomp speelt dit seizoen voor Helmond Sport (foto: Orange Pictures)

Klomp hoopt op goed seizoen en dat NAC contract verlengt

Klomp begint morgen met Helmond Sport aan het nieuwe seizoen. FC Volendam is de eerste tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie.

Hoe bevalt het bij je nieuwe club?

"Goed. Het was even wennen in het begin. Andere club, nieuwe mensen, maar het gaat goed."

Vind je het jammer dat je door NAC uitgeleend bent?

"Ik heb vorig seizoen best wel wat minuten gemaakt bij NAC en ik had gehoopt dat het na de degradatie nog meer zou worden. Dat was ook mijn insteek maar de club dacht er anders over. Het was even schakelen. Maar ik zet nu vol mijn zinnen op Helmond Sport, ik heb het prima naar mijn zin."

Je speelde in de voorbereiding ook als middenvelder. Ga je van positie veranderen?

"Haha, ik heb een wedstrijd als verdedigende middenvelder gespeeld. Soms is het goed om uit je comfortzone te komen. De trainer (Wil Boessen, red) wilde mij een keer op die positie zien, maar ik denk dat ik gewoon als centrale verdediger ga spelen. dat doe ik heel mijn carrière al."

Wat zijn je verwachtingen? Speelminuten maken en dan terugkeren naar NAC?

"Dat is wel het lastige, want ik zit in mijn laatste contractjaar. Ik hoop een goed seizoen te draaien en dat NAC dan wil verlengen. Zo niet, dan een andere club.

Daan Klomp (10-08-1998, Leiderdorp) speelde in de jeugd bij Bevelanders in Kamperland en doorliep de jeugdopleiding van de JVOZ in Vlissingen. In totaal speelde hij vijftien duels (nul goals) als prof.

De verdediger tekende in 2017 een driejarig contract bij NAC Breda en debuteerde op 8 september van dat jaar in het profvoetbal bij FC Oss, dat Klomp gehuurd had. Afgelopen seizoen maakte Klomp zijn eerste minuten voor NAC in de Eredivisie.

Deel dit artikel:

Reageren