Zeeuwse Vliegdagen vandaag afgelast vanwege harde wind

De harde wind speelt geplande evenementen voor vandaag parten. Zo zijn de Zeeuwse Vliegdagen in Arnemuiden afgelast. Morgen wordt er wel gewoon gevlogen. Het KNMI heeft voor de kustprovincies code geel afgegeven.

Deelnemer van de Zeeuwse Vliegdagen 2018 (foto: Omroep Zeeland)

De Zeeuwse Vliegdagen op Vliegveld Midden-Zeeland zijn gisteravond al van start gegaan. Toen was de gedachte dat het evenement vandaag door zou kunnen gaan. "Maar de wind is zo hard dat er ook geen vliegtuigen kunnen komen", vertelt Remco Belderok van de organisatie. Dus ook op de grond is er voor het publiek niets te zien.

"Gisteravond hebben we wel gewoon gevlogen, dat was heel goed bezocht", vertelt Belderok. De organisatie verwacht morgen wel de lucht in te kunnen. "Het weer is ons dan beter gezind." Dan kunnen mensen alsnog (zweef)vliegtuigen, parachutisten, helikopters en drones in de lucht bewonderen.

De boekenmarkt op het havenplein in Zierikzee werd vanochtend afgelast (foto: Omroep Zeeland)

De boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee is ook afgelast. De organisator heeft dat vanmorgen vroeg besloten. "Rond 8 uur begonnen ze met het opzetten van de kraampjes, maar de zeilen vlogen toen al de lucht in."

Gisteren besloot de organisatie van Music at the Lake in Kortgene al het evenement af te gelasten. Maar vandaag komt 't Veeruus in Kortgene met een alternatieve invulling. De eerste etage van het restaurant wordt momenteel verbouwd, maar kan wel gebruikt worden voor een feestavond. Vanaf 20.00 uur vanavond gebeurt dat ook.

Verschillende evenementen hebben maatregelen genomen tegen de harde wind, zoals het verankeren van tenten. Het Lifesaving Event in Vlissingen, waar verschillende reddingsbrigades het tegen elkaar opnemen, heeft de onderdelen op en in het water uitgesteld tot morgen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren