Maarten De Nys klopt Tim Pleijte in 15 van Wolphaartsdijk

Maarten de Nys heeft de atletiekwedstrijd 15 van Wolphaartsdijk gewonnen. De Belg van AC Duffel finishte in een tijd van 50 minuten en 12 seconden en was daarmee een paar tellen sneller dan Tim Pleijte uit Vlissingen en Christiaan Bosselaar uit Haarlem. Bij de vrouwen was Samantha Luitwieler uit Vlissingen de snelste. Zij finishte twee minuten voor haar plaatsgenoot Monica Sanderse.

Halverwege de mannenwedstrijd ontstond een kopgroep van vijf mannen met daarbij de Zeeuwen Tim Pleijte en Erwin Harmes (Middelburg). Harmes kon het tempo van Pleijte, Bosselaar en De Nys niet volgen, waardoor er bij het ingaan van de slotronde drie koplopers waren. Van die drie bleek de Belg de sterkste met een winnende tijd van 50 minuten en 12 seconden. Zes seconden later kwam Pleijte als tweede over de streep, op korte afstand gevolgd door Bosselaar.

15 van Wolphaartsdijk

uitslag mannen
1. Maarten De Nys België 50.12'
2. Tim Pleijte Vlissingen 50.18'
3. Christiaan Bosselaar Haarlem 50.23'
4. Erwin Harmes Middelburg 50.50'

Bij de vrouwen was Samantha Luitwieler uit Vlissingen oppermachtig. Ze kwam na 58 minuten en 16 seconden over de streep en had op de finish een voorsprong van precies twee minuten op Monica Sanderse. Ook de derde plaats was voor een Zeeuwse deelnemer. Lydia Kleinjan uit Goes maakte het podium compleet.

15 van Wolphaartsdijk

uitslag vrouwen
1. Samantha Luitwieler Vlissingen 58.16'
2. Monica Sanderse Vlissingen 1:00.16'
3. Lydia Kleinjan Goes 1:05.44'

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren