Kerkhove grijpt naast tweede toernooizege op rij

Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd om het ITF-toernooi ($25.000) in Chiswick op haar naam te schrijven. De uit Zierikzee afkomstige tennisster ging in de finale in twee sets onderuit tegen de Britse Samantha Murray. Daardoor slaagde Kerkhove er niet in om twee toernooizeges op rij te boeken.

Lesley Kerkhove (foto: Orange Pictures)

Kerkhove begon vol vertrouwen aan de finale tegen Murray, want vorige week schreef ze het toernooi in Woking op haar naam en deze week had ze zonder al te veel moeite de finale gehaald. In die finale ging het aanvankelijk gelijk op tussen Kerkhove en Murray. In de eerste zes games viel geen break te noteren, maar bij 3-3 verloor Kerkhove haar service en even later ook de set (6-4).

Opleving

In de tweede set nam Murray snel afstand van Kerkhove, door een dubbele break voor te komen en zo uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. Bij die stand wist de Schouwse voor het eerst de service van Murray te breken, om vervolgens via haar eigen servicebeurt tot 5-4 terug te komen. Daarmee stopte de opleving van Kerkhove. Deze keer wist Murray de wedstrijd wel uit te serveren: 6-4 6-4.

Deel dit artikel:

Reageren