Terpstra laat in slot wedstrijd wereldbekerzege slippen

Anne Terpstra is bij de World Cup wedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide als tweede geƫindigd. De mountainbikester uit Zierikzee moest 25 seconden toegeven op winnares Jenny Rissveds uit Zweden.

Anne Terpstra (foto: Orange Pictures)

Terpstra ging vanaf het begin mee met een kopgroep waarvan uiteindelijk Rissveds en Terpstra overbleven. Olympisch kampioene Rissveds ontsnapte in de slotronde en Terpstra moest op de finish uiteindelijk 25 seconden toegeven op de winnares. Met nog één wedstrijd te gaan in de cyclus van tien World Cup wedstrijden staat Terpstra op de derde plaats in de tussenstand.

Terpstra is bezig aan een prima seizoen. Eerder dit jaar werd ze vierde op het Europees kampioenschap en vorige maand won ze als eerste Nederlandse ooit een World Cup wedstrijd (In Andorra). Ook heeft de 28-jarige Zierikzeese zich al geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Bij de mannen eindigde Milan Vader uit Middelburg op de 20e plaats op ruim 4 minuten achter winnaar Mathieu van der Poel.

Nog twee belangrijke wedstrijden
De laatste World Cup wedstrijd van dit seizoen vind plaats in het weekend van 6 tot en met 8 september in Het Amerikaanse Snowshoe. De week daarvoor vind in het Canadese Mont-Sainte-Anne het Wereldkampioenschap plaats.

Meer over dit onderwerp:
wielrennen anne terpstra mtb
Deel dit artikel:

Reageren