'Babijn slachtoffer van coup in Sluis'

'Babijn slachtoffer van coup in Sluis'
'Babijn slachtoffer van coup in Sluis' © OZ
Marien Weststrate van de Partij voor Zeeland
Marien Weststrate van de Partij voor Zeeland © Omroep Zeeland
Volgens Weststrate is het duidelijk dat Babijn het veld moet ruimen. "Zo klaar als een klontje. Zowel de coalitie als de oppositie wil van hem af. Sluis is al jaren een slangenkuil, waar regelmatig wethouders het veld moeten ruimen." Dat Babijn zich te veel op de provinciale politiek zou richten, vindt Weststrate onzin. "Wettelijk mogen die functies gecombineerd worden. En volgens mij kan het ook. Ik ben heel benieuwd naar de uitleg die vanavond wordt gegeven."
Vanavond is er een extra raadsvergadering in de gemeente Sluis. Hierin staat de positie van Babijn centraal. CDA, VVD en Nieuw Gemeentebelang willen dat hij met onmiddellijke ingang ontslag neemt als wethouder. De drie fracties vormen samen met de Lijst Babijn het gemeentebestuur van Sluis.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>