Tientallen nieuwe namen genoemd in zaak over dode vrouw Westdorpe

De politie zegt veel nieuwe tips binnen te hebben gekregen over de mysterieuze dode vrouw bij Westdorpe. De vrouw werd op 22 juni naakt in een weiland gevonden. Afgelopen zaterdag maakte de politie bekend dat ze met een vuurwapen om het leven is gebracht. Nog steeds is niet bekend wie ze is. Morgen wacht haar een naamloos graf.

Plaats waar dode vrouw werd gevonden bij Westdorpe (foto: Politie Zeeland)

"We zijn de hoeveelheid tips nog aan het inventariseren", zegt politiewoordvoerder Mireille Aalders. Tussen de tips zitten tientallen nieuwe namen van vrouwen die mogelijk de dode vrouw zouden kunnen zijn, al noemden veel tipgevers ook namen van vermisten die al eerder zijn gecheckt door de politie. De Belgische politie kreeg ook twintig nieuwe tips binnen.

De vondst in juni

Het is zaterdagmiddag 22 juni als een voorbijganger het naakte lichaam van de vrouw vindt bij Westdorpe. Ze ligt achter een rietkraag bij het bosperceel in natuurgebied Canisvliet, vlakbij de grens met België. De politie start een onderzoek en zet twintig rechercheurs op de zaak. Vanwege verwondingen op het lichaam gaat de politie er vanuit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. De 174 tips, aandacht in Opsporing Verzocht en oproepen in binnen- en buitenland leverden niets op.

Een vergelijkbare vuilniszak zoals die die gevonden is bij het lichaam (foto: Politie)

Afgelopen zaterdag meldde de politie ook dat er een vuilniszak bij het lichaam van de vrouw is gevonden. De vuilniszak heeft een Franstalige opdruk en heeft volgens de politie met de zaak te maken. Hoe de politie dat weet en wat er in de vuilniszak zat, is nog niet bekendgemaakt.

Anoniem graf

Morgen wordt de vrouw begraven in Terneuzen. Omdat niemand weet wie ze is, krijgt ze een sobere begrafenis van de gemeente en een anoniem graf.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
politie Westdorpe tips dode vrouw
Deel dit artikel:

Reageren