Sam Bennett snelt in BinckBank Tour naar winst in Hulst

Sam Bennett snelt in BinckBank Tour naar winst in Hulst © Omroep Zeeland
Voorafgaand aan de etappe leek Dylan Groenewegen de beste papieren te hebben. De renner die in de Tour de France nog een etappe won, moest in de sprint echter genoegen nemen met de zevende plaats. Zijn ploeggenoot Mike Teunissen, die nog heel kort het geel droeg in de Ronde van Frankrijk, was op de derde plaats de beste Nederlander.

Uitslag

Eerste etappe BinckBank Tour 1. Sam Bennett BORA-hansgrohe 3h37'15 2. Edward Theuns Trek-Segafredo +00:00 3. Mike Teunissen Jumbo-Visma +00:00

Koersverloop

Na twintig kilometer ontstond in België de eerste kopgroep van vier wielrenners. Onder hen de Deen Lars Ytting Bak, de Pool Lukasz Wisniowski en de Belgen Aaron Verwilst en Baptiste Planckaert. Zij pakten maximaal drie minuten op het profpeloton. Vanuit Beveren reden de wielrenners richting Zeeuws-Vlaanderen waar ze verwelkomd werden met noodweer. Harde regen, hagelstenen en onweer was er rond een uur of twee toen het peloton de landsgrenzen bij Heikant passeerde.
In de slotkilometers werden de laatste twee koplopers - Wisniowski en Bak - opgeslokt door het peloton. De eerste massasprint was dus een prooi voor Bennett. Groenewegen heeft morgen een nieuwe kans en wil revanche, zo liet hij pal na de race al op Twitter weten. De etappe gaat van Blankenberge naar Ardooie.