Zeeland Wordt Wakker: Nieuwe voorzitter Hoek, waterhoos en vallende sterren

Goedemorgen. Dit is in het nieuws op dinsdag 13 augustus 2019: Hoek heeft een nieuwe voorzitter en die houdt niet van voetbal, voor de Zeeuwse kust was gisteren een heuse waterhoos te zien en heb jij ze gezien vannacht, de vallende sterren?

Perseide bij Oostkapelle (foto: Klaas Jobse)

Vallende sterren

De bewolking gooide hoogstwaarschijnlijk roet in het eten maar er is een kans dat je ze hebt gezien: de Perseïdenzwerm, oftewel vallende sterren. Vannacht tussen 3.00 en 5.00 uur was het hoogtepunt. Er werden zo'n 65 vallende sterren per uur verwacht.

Lees ook:

Hoek juicht nadat Brian van Hoorn de club naar de finale van de nacompetitie heeft geschoten (foto: Orange Pictures)

Nieuwe voorzitter Hoek

Henk Ceelen is de nieuwe voorzitter van voetbalclub Hoek. De 55-jarige inwoner van Hoek is tijdens de algemene ledenvergadering gekozen als nieuwe voorzitter van de club waarvan het eerste elftal uitkomt in de Derde Divisie.

Lees ook:

Waterhoos voor Zeeuwse kust tussen Domburg en Westkapelle (foto: J. Pinas)

Waterhoos

Een lange smalle waterhoos was aan het einde van de middag goed te zien voor de kust van Westkapelle en Domburg. "Wind- of waterhozen zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar", zegt weerman Jos Broeke.

Lees ook:

Uitzicht op de brug op de Koningsweg in Vlissingen (foto: Leon Joosse)

Het weer:

Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en er ontstaan een paar buien. In de loop van de middag verdwijnen de buien en wordt het zonniger. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten en het wordt 18 tot 20 graden.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Wordt Wakker
Deel dit artikel:

Reageren