Onderzoek brand hotel Philippine nog niet afgerond

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand in Philippine, in Hotel Marie, is nog niet afgerond. De politie wacht nog op de uitslagen van het forensisch onderzoek.

Brand in nieuw te openen hotel Philippine (foto: Omroep Zeeland)

Volgens een woordvoerder van de politie kan het nog wel even duren voordat de resultaten van het forensisch onderzoek binnen zijn. Het gaat dan om de resultaten van het sporenonderzoek.

Oorzaak nog onduidelijk

"De uitslagen van het onderzoek bepalen de richting waarin we moeten zoeken", laat woordvoerder Alwin Don van de politie desgevraagd weten. "Wel of geen brandstichting bijvoorbeeld, maar daar kunnen we nu nog niets zinnigs over vertellen."

Rook- en waterschade

De brand in hotel Marie ontstond in de nacht van 5 op 6 augustus. Het hotel zou een dezer dagen geopend worden, maar door de brand gaat dat niet door. Een groot deel van het dak is beschadigd en de rest van het hotel liep rook- en waterschade op.

De brand was lastig te bestrijden omdat de brandweer moeilijk onder zonnepanelen op het dak kon komen. De eigenaren van het hotel zijn anderhalf jaar bezig geweest om het pand te verbouwen, en waren al klaar voor de officiële opening.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen brand Philippine Hotel Marie
Deel dit artikel:

Reageren