Forse daling van het aantal campings in Zeeland

Het is vakantie, maar de tent en caravan worden steeds minder gebruikt. Vooral in Zeeland waar het aantal campings in de afgelopen vijf jaar het meest is afgenomen ten opzichte van de andere provincies, blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Minicamping (foto: Omroep Zeeland)

In heel Nederland is het aantal kampeerterreinen in vijf jaar tijd met bijna honderd stuks afgenomen. In Zeeland is de grootste afname te zien namelijk een daling van 22 campings, van 266 naar 244. Volgens de Recron is de daling een natuurlijk proces: "Een aantal kampeerterreinen voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd", aldus een woordvoerder.

Verscherpte regelgeving

Volgens de Recron krijgen campings te maken met verscherpte regelgeving op het gebied van veiligheid en hogere belastingen. Daarnaast heeft de consument steeds vaker behoefte aan een speciale beleving zoals slapen in een boomhut, hooiberg of omgebouwde rioolbuis. Dat kost een hoop geld en niet iedere kampeerondernemer kan dat betalen. De woordvoerder voegt hieraan toe dat veel familiecampings ook geen opvolger hebben.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
onderzoek toerisme vakantie Recron campings daling KvK
Deel dit artikel:

Reageren