Roel van Velzen, MAAN en Isabel Provoost treden op bij herdenking Slag om de Schelde

Bij de herdenking van de Slag om de Schelde in Terneuzen zijn er optredens van onder meer zangeres MAAN, Roel van Velzen en harpiste Lavinia Meijer. Zij hebben zich de afgelopen jaren op verschillende momenten ingezet voor het thema vrijheid. Op 31 augustus start de herdenking van de Slag om de Schelde en wordt 75 jaar vrijheid gevierd.

Roel van Velzen speelt in Terneuzen tijdens herdenking Slag om de Schelde (foto: ANP)

Er is ook ruimte voor Zeeuws talent, zoals zangeres Isabel Provoost uit Middelburg en het Middelburgse duo JP & Lonneke de Klerk. De zangeres MAAN stond eerder dit jaar als Ambassadeur van de Vrijheid op podia van verschillende Bevrijdingsfestivals waaronder in Vlissingen. Roel van Velzen was Ambassadeur van de Vrijheid in 2008. Harpiste Lavinia Meijer trad dit jaar op tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in Amsterdam. De dag erna speelde ze op het 5 mei-concert op de Amstel in diezelfde stad. The Norwegian Naval Forces´ Band, een professioneel militair orkest uit Noorwegen zal ook optreden.

Het programma van de 'Start viering 75 jaar vrijheid' bestaat uit verschillende onderdelen, verspreid over diverse locaties en momenten op de dag. Rond 15.30 uur vindt op het podium de officiële opening plaats van het lustrumjaar. Koning Willem-Alexander opent het jubileumjaar door aan de Schelde een belboei te luiden. Aansluitend is er een vloot- en vliegparade.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren