Vermoorde onbekende vrouw Westdorpe in naamloos graf begraven

De vrouw die op 22 juni dood werd gevonden bij Westdorpe is vanmiddag begraven in Terneuzen. Ze heeft een naamloos graf gekregen omdat nog steeds niet bekend is wie ze is. Bij de uitvaart waren zo'n tien mensen aanwezig: burgemeester Jan Lonink van Terneuzen, enkele medewerkers van de politie en het Openbaar Ministerie en wat mensen van de kerk.

LET OP!

In dit bericht staan de foto's van de dode vrouw die de politie heeft verspreid in de hoop haar identiteit te kunnen achterhalen. De foto's kunnen als schokkend worden ervaren.

De overleden vrouw is na een lange weg weer terug in de gemeente Terneuzen. Haar naakte lichaam werd op zaterdagmiddag 22 juni door een voorbijganger bij Westdorpe gevonden, achter een rietkraag bij het bosperceel in natuurgebied Canisvliet, vlakbij de grens met België. Vanwege de verwondingen op haar lichaam, gaat de politie ervan uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Er wordt een onderzoek gestart en de politie zet twintig rechercheurs op de zaak.

Naamloos graf voor de vrouw die nog door niemand wordt gemist (foto: Omroep Zeeland)

Na het eerste onderzoek ter plekke, werd de vrouw naar een mortuarium in Breda verplaatst, waar een GGD-arts een eerste schouw heeft gedaan en officieel de dood heeft vastgesteld. De vrouw is daarna naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk vervoerd voor onderzoek. Toen al het mogelijke onderzoek was gedaan, ging het lichaam terug naar het mortuarium in Breda.

Vandaag kreeg ze haar voorlopig laatste rustplaats: een naamloos graf op de begraafplaats in Terneuzen.

Naamloos graf voor de vrouw die nog door niemand wordt gemist (foto: Omroep Zeeland)

Ze wordt begraven en niet gecremeerd zodat er in de toekomst met nieuwe technieken mogelijk nog nieuwe sporen kunnen worden veilig gesteld. Ook hopen de politie en het Openbaar Ministerie nog steeds dat haar identiteit bekend wordt en dat haar nabestaanden haar mogelijk komen halen.

Tot vorige week vrijdag kreeg de politie 174 tips uit binnen- en buitenland. Toen er zaterdag bekend werd gemaakt dat de vrouw was doodgeschoten kwamen er opnieuw een hoop nieuwe tips binnen waaronder tientallen nieuwe namen. Dat liet politiewoordvoerder Mireille Aalders gisteren weten. Ook werd er een foto verspreid van een vuilniszak met Franse tekst erop die bij het lichaam is gevonden. Die vuilniszak heeft volgens de politie met de zaak te maken.

Foto's en signalement dode vrouw (foto: Politie)

De binnengekomen tips worden gecheckt door de politie en ook het isotopenonderzoek gaat nog maanden duren. Dat is onderzoek naar het DNA van de vrouw waarmee mogelijk een regio van herkomst kan worden gevonden.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Westdorpe begrafenis dode vrouw
Deel dit artikel:

Reageren