Aannemers en installateurs kunnen laatste klimaattechnieken bijspijkeren

Aannemers en installateurs kunnen de komende anderhalf jaar cursussen en trainingen volgen over de laatste technieken om huizen te verduurzamen. Het is een van de zaken die nu mogelijk wordt door een flinke subsidie van de provincie Zeeland aan de vakorganisatie van bouwbedrijven. De provincie Zeeland wil klimaatmaatregelen stimuleren.

Vloerisolatie is een van de maatregelen om je huis te verduurzamen (foto: Omroep Zeeland)

De subsidie bedraagt 122.000 euro en gaat naar Bouwend Nederland. Met het geld worden bijeenkomsten georganiseerd voor Zeeuwse aannemers en installateurs die lid zijn van Bouwend Nederland en van Techniek Nederland.

De grote hoeveelheid informatie en de nieuwe ontwikkelingen op het vlak van energiezuinig bouwen, op nieuwe technieken en energiebesparing is vooral voor kleinere aannemers en installateurs niet bij te houden. Opleidingstrajecten en kennisuitwisseling moeten ervoor zorgen dat bouw- en installatiebedrijven hun kennis over klimaatmaatregelen zoveel mogelijk vergroten.

Ook wordt een kwaliteitskeurmerk ontwikkeld, zodat de bouw- en installatiebedrijven herkenbaar zijn voor huizenbezitters.

Provinciebestuurder Dick van der Velde over subsidie aan bouwbedrijven

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren