Zeeland wordt wakker: hoge kosten onderzoek PVV, neppistool, historische oogstdemonstratie en zomerondernemer

Goedemorgen. Dit is in het nieuws op woensdag 14 augustus 2019: het onderzoek naar de fraude bij de PVV heeft 58.000 euro gekost, politie in actie vanwege een neppistool, oude tijden herleefden in Oostkapelle en wie was de beste zomerondernemer van Zeeland?

Peter van Dijk en Vincent Bosch (foto: Omroep Zeeland)

Fraude

Het onderzoek naar fraude met provinciegeld door de Zeeuwse PVV heeft ongeveer 58.000 euro gekost. Dat blijkt uit antwoord op vragen van de fractie van Forum voor Democratie aan het dagelijkse provinciebestuur.

Lees ook:

Politie-uniform (archieffoto) (foto: Omroep Zeeland)

Neppistool

De politie heeft dinsdagavond bij een 15-jarige jongen in Kapelle een neppistool in beslag genomen. De Kapellenaar was eerder op camerabeelden gezien toen hij met een wapen op de Beestenmarkt in Goes liep.

Lees ook:

Historische oogstdemonstratie (foto: Omroep Zeeland)

Historisch trekpaard

Schoven mennen, werken met de rosmolen. dorsen met de vlegel. Tijdens de historische oogstdemonstratie van Stichting het Werkend Trekpaard in Oostkapelle keken er bijna 1000 bezoekers naar.

Lees ook:

Deze zomerondernemers vielen in de prijzen: v.l.n.r: Lisanne Saarloos, VĂ©ronique Dellebeke, Boris Odinot en Breel Beusenberg (foto: Omroep Zeeland)

Jonge ondernemers

Het project ZomerOndernemer helpt ambitieuze jonge mensen in de zomervakantie een stukje op weg. Gisteren was de afsluiting met de bekendmaking van de beste Zeeuwse Zomerondernemer.

Lees ook:

Tijdens de oogstdemonstratie in Oostkapelle gisteren was het gelukkig droog. (foto: Ria Overbeeke)

Weer

Perioden met zon, maar verspreid ook een paar buien. Bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind middagtemperaturen van 19 a 20 graden. Ook vanavond, vannacht en morgen nog enkele buien.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker zww
Deel dit artikel:

Reageren