Verdachte cocaïnelab Oud-Vossemeer op vrije voeten

De 55-jarige man uit Sint-Philipsland die eind juni werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een groot cocaïnelab in Oud-Vossemeer, is weer op vrije voeten. De raadkamer in Breda besloot vorige week zijn voorlopige hechtenis na zes weken op te heffen. De man blijft wel verdachte in de zaak.

Cocainelab Oud-Vossemeer (foto: Politie Zeeland West-Brabant)

De politie ontdekte de cocaïnewasserij begin juni per toeval, nadat omstanders een vreemde lucht roken toen ze een omgewaaide boom langs de Molenweg weghaalden. Gewaarschuwde agenten troffen in de boerenschuur aan de Molenweg een grote, professionele cocaïnewasserij aan. Die dag werden er geen verdachten aangehouden.

De - inmiddels - 55-jarige man uit Oud-Vossemeer werd op 26 juni in Breda aangehouden. Hij huurde de schuur op het moment dat de cocaïnewasserij ontdekt werd. Het Openbaar Ministerie heeft nog geen definitieve tenlastelegging, omdat het onderzoek nog loopt, maar verdenkt hem onder andere van het fabriceren en bezitten van drugs.

In een cocaïnewasserij komt cocaïne in een soort kneedbare pasta binnen. Het wordt bijvoorbeeld verstopt in verpakkingen van cosmetica of voedingsmiddelen. In zo'n cokefabriek wordt de pasta bewerkt met chemicaliën zoals benzine en alcohol. Daarna blijft de cocaïne in poedervorm over.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Oud-Vossemeer cocaïne,
Deel dit artikel:

Reageren