Driehonderd tips en veel media-aandacht voor onbekende doodgeschoten vrouw Westdorpe

Bij de politie zijn nu ruim driehonderd tips binnengekomen over de doodgeschoten vrouw die in juni in een weiland bij Westdorpe werd achtergelaten. Sinds afgelopen weekend is het aantal tips bijna verdubbeld. De politie tast nog steeds in het duister over de identiteit van de vrouw en wat haar overkomen is.

De media bij de begrafenis van de onbekende vrouw gisteren. (foto: Omroep Zeeland)

Afgelopen zaterdag, voordat de politie bekendmaakte dat de vrouw met een vuurwapen om het leven was gebracht, stond de teller nog op 174. Na het weekend was het aantal gestegen naar 265. Zo'n zestig mensen noemden namen die de politie nog niet eerder had binnen gekregen.

Na haar begrafenis kwamen er nog eens 35 tips bij. De vrouw werd gisteren in kleine kring begraven in een naamloos graf in Terneuzen. Bij de uitvaart waren onder andere burgemeester Jan Lonink, enkele medewerkers van de politie en het Openbaar Ministerie en wat mensen van de kerk aanwezig.

Veel media-aandacht

De zaak kreeg de afgelopen dagen veel media-aandacht. NRC, NOS, de Volkskrant, SBS, de Belgische omroep VRT, allemaal waren ze bij de begrafenis aanwezig. Ook RTLNieuws, het AD en NU.nl besteedden aandacht aan de zaak, die al twee keer eerder bij de kijkers van Opsporing Verzocht onder de aandacht werd gebracht. Gisteravond zat officier van justitie Kim Weijers bij het tv-programma Zomer Met Art op RTL4.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren