Man krijgt taakstraf voor twee mishandelingen

Een 30-jarige man uit Wilhelminadorp is vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van bijna 2.000 euro betalen. De rechtbank acht bewezen dat de man twee vrouwen heeft mishandeld.

De rechtbank in Middelburg (foto: ANP)

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van een jaar voor de twee mishandelingen. De man heeft in april 2016 een vrouw meegenomen naar de Zeedijk in Wilhelminadorp. Daar heeft de man haar bij de keel gepakt en met kracht een aantal seconden dichtgeknepen. Daarna heeft hij haar op de grond geduwd.

Kinky seks

Tien maanden later nam hij een andere vrouw mee zijn huis in Wilhelminadorp na een avond stappen. De vrouw wilde kinky seks hebben. Volgens de rechtbank heeft hij buitensporig veel geweld gebruikt tegen de vrouw waaraan zij letsel heeft opgelopen. Uit de slachtofferverklaring van de vrouw blijkt dat de man haar zowel lichamelijk als emotioneel heeft beschadigd en dat ze geen vertrouwen meer heeft in andere mensen. Dat rekent de rechtbank de man zwaar aan.

De rechtbank acht bewezen dat de man de ene vrouw heeft mishandeld door haar keel dicht te knijpen en tegen de grond te duwen. Ook vindt de rechtbank dat de man even later weer in de fout ging door de andere vrouw zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door haar keel dicht te knijpen en meerdere keren tegen het hoofd te slaan.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
rechtbank Wilhelminadorp
Deel dit artikel:

Reageren