Zeeland wordt wakker: mysterieus Middelburg, wielrenners als rocksterren, blij dat ik glij in Westdorpe en een vrachtwagen op biodiesel

Goedemorgen! Het is vandaag donderdag 15 augustus en dit is in het Zeeuwse nieuws.

Mysterieus Middelburg

Moordenaars, spoken en monniken. Ze kwamen allemaal aan bod tijdens de stadswandeling Mysterieus Middelburg. Schrijver en voormalig stadsdichter Jan Kuipers geeft op woensdagen in de zomer rondleidingen met spannende verhalen uit het verleden van Middelburg.

Lees ook:

Wielrenners van Middelkamp maken zich klaar voor vertrek naar Frans Guyana (foto: Omroep Zeeland)

Wielrenners voelen zich rocksterren

Duizenden toeschouwers langs de kant van de weg, helikopters boven het peloton en live uitzendingen op televisie. Dat staat de wielrenners van de ploeg Theo Middelkamp te wachten. De renners reizen naar Frans Guyana voor een achtdaagse etappewedstrijd in dat land.

Lees ook:

Indy Kindt, Babet van Bokhoven en Lize Heller uit Westdorpe (foto: Omroep Zeeland)

Nieuwe speeltuin

De hele zomer is de speeltuin al getest door kinderen, maar gisteren werd de speeltuin in Westdorpe dan officieel geopend. De glijbaan is gebleven, maar de wip heeft plaatsgemaakt voor een heuse tokkelbaan.

Lees ook:

Bedrijfswagen biodiesel (foto: Omroep Zeeland)

Vuilnistruck op biodiesel

Oud frituurvet, dierlijke vetten en houtpulp, dat zijn de ingrediënten van de biodiesel die de voertuigen van de gemeente Goes een stuk milieuvriendelijker maakt. Deze diesel wordt ook wel HVO brandstof genoemd en de eerste vuilnistruck werd er vandaag mee volgetankt door wethouder Loes Meeuwisse.

Lees ook:

Donkere wolken aan de kust (foto: Desiree Hoondert)

Weer

Vanochtend trekken buien over de provincie en deze kunnen met onweer gepaard gaan. Vanmiddag trekken de meeste buien naar het oosten weg en klaart het steeds breder op. Het wordt dan maximaal 22 graden en de zuidwestenwind is matig tot krachtig, windkracht 3 tot 6.

Meer over dit onderwerp:
zww
Deel dit artikel:

Reageren