John Jansen per direct weg bij HC Zeeland

HC Zeeland moet zes weken voor het begin van de competitie op zoek naar een trainer. John Jansen uit Middelburg ziet het niet zitten om met een te krappe selectie aan het seizoen te beginnen. "Het is een hele moeilijke en emotionele beslissing want het is ook een vervelend moment voor de club."

John Jansen per direct weg bij HC Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

"Om verschillende redenen zijn er toch meer spelers gestopt dan verwacht", geeft Jansen als reden voor zijn vertrek. "Dit jaar is er bij HC Zeeland maar 1 herenteam en dan zijn er te weinig spelers om te kunnen trainen, vind ik."

Vorig jaar had Jansen ook al moeite met een te krappe selectie. "Elke keer hoop je dat je een team een periode bij elkaar kan houden. Maar dat gaat gewoon niet meer. Daarvoor zijn er te weinig actieve handballers in Zeeland."

HC Zeeland is de hoogst spelende handbalclub en komt dit jaar uit in de Hoofdklasse. Vorig jaar degradeerde de club uit de Tweede Divisie.

HC Zeeland is een combinatie van alle handbalteams (Delta Sport, EMM, Olympus) in Zeeland. Allen Orion (Heinkenszand) en Novitas (Hulst) doen niet mee. Bij de vrouwen wordt al langer onder deze naam gespeeld. Dit seizoen gaat het voor het eerst ook bij de mannen gebeuren.

Meer over dit onderwerp:
handbal John Jansen Delta Sport/EOC
Deel dit artikel:

Reageren