Bewoner drugspand en scooterrijder aangehouden in Middelburg

Politieagenten hebben gisteren twee personen in Middelburg aangehouden die ervan worden verdacht te handelen in drugs. Het gaat om de bewoner van een woning aan de Houtkaai en een scooterrijder die mogelijk als drugskoerier werkte.

Politielogo op het uniform van een agent (foto: ANP)

De politie startte gisteren een onderzoek naar drugshandel, omdat er meldingen binnen waren gekomen dat er in een woning aan de Houtkaai mogelijk gehandeld werd in drugs. In de buurt van de de woning controleerde de politie een scooterrijder uit Middelburg van 17 jaar.

Agenten roken een wietlucht bij de jongeman en hebben een speekseltest afgenomen. Die test gaf een positief resultaat op THC, de werkzame stof in hennep. Daarnaast had hij een hoeveelheid drugs bij zich, had geen geldig rijbewijs en de scooter waarop hij reed was niet verzekerd.

Drugs en mobiele telefoons in beslag genomen

De jongeman op de scooter wordt ervan verdacht te werken als drugskoerier -een tussenpersoon bij de verkoop van drugs- voor een dealer. Na de aanhouding van de scooterrijder heeft de politie het pand aan de Houtkaai doorzocht en vond daar soft -en harddrugs. De bewoner van het pand is aangehouden. Daarnaast werden mobiele telefoons in beslag genomen en goederen die volgens de politie gerelateerd zijn aan drugshandel.

De politie heeft de gemeente geïnformeerd over drugshandel vanuit de woning en de aanhoudingen. De gemeente zou daarop maatregelen kunnen nemen, zoals het tijdelijk sluiten van de woning.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg politie drugs
Deel dit artikel:

Reageren