Deltaweg weer vrijgegeven, ruim zes uur na grootschalig ongeluk

Pas na het politieonderzoek konden de auto's worden geborgen en weg worden schoongemaakt
Pas na het politieonderzoek konden de auto's worden geborgen en weg worden schoongemaakt © HV Zeeland
Bij het ongeluk waren meerdere auto's betrokken, waaronder minstens één auto met een Duits nummerbord. Zestien inzittenden raakten gewond, onder wie enkele kinderen. Eén van die kinderen is met een traumahelikopter vervoerd naar het ziekenhuis. De politie meldt verder dat er onder die zestien gewonden ook zwaargewonden zijn.
Eén gewonde zat bekneld en in één van de betrokken auto's brak brand uit. De brandweer heeft de beknelde persoon uit de auto gehaald en de voertuigbrand geblust. Alle zestien gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het nu met hen gaat is nog onbekend.
Politieonderzoek na grootschalig ongeluk op de Deltaweg
Politieonderzoek na grootschalig ongeluk op de Deltaweg © HV Zeeland
De politie heeft sporenonderzoek verricht. Het duurde lang voor dat onderzoek was afgerond, omdat politiemedewerkers van de afdeling verkeersongevallenanalyse uit Waalwijk moesten komen. Zij arriveerden rond 18.00 uur. Pas nadat het onderzoek was afgerond, konden de auto's worden weggetakeld en het wegdek worden schoongemaakt. Dat was rond 22.00 uur afgerond.

Vaker ongelukken

Op sociale media zeggen veel mensen dat de weg waar het ongeluk gebeurde gevaarlijk is en dat er vaker ongelukken gebeuren. De Provincie Zeeland, de beheerder van de weg, zegt in een reactie 'hard bezig' te zijn met het verbeteren van de verkeersveiligheid op dat traject. "Er worden verschillende varianten onderzocht want het is nogal complex", schrijft de provincie op Twitter.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>