Twaalf boetes voor illegaal overnachten op parkeerplaats in één nacht

De politie heeft vannacht op Walcheren twaalf bekeuringen uitgedeeld voor illegaal overnachten. Het merendeel van de illegale nachtrecreanten stond op de parkeerplaats Hoogeweg bij Westkapelle, daar werden op die ene parkeerplaats tien mensen met campers of caravans betrapt.

Dit mag dus niet: met je camper overnachten op een gewone parkeerplaats (foto: Omroep Zeeland)

Aan smoesjes als: we kwamen te laat aan en hadden daardoor geen plek hadden de agenten geen boodschap. De illegale recreanten kregen allemaal een boete van 140 euro. "Echt zonde van het geld", schrijven de wijkagenten van de gemeente Veere op Instagram.

'Hardnekkig probleem'

Onder meer in de gemeenten Veere en Middelburg is het verboden om tussen 21.00 en 06.00 uur te slapen in voertuigen die op of langs de openbare weg staan. Met een camper of caravan mag je dus alleen overnachten op, betaalde, kampeerplaatsen.

De politie omschrijft deze illegale nachtrecreatie als 'een hardnekkig probleem'. Anderhalve week geleden werden ook al vijftien illegale wildkampeerders beboet en twee weken daarvoor nog eens tien.

De Zeeuwse campingeigenaren klagen al langer over illegale overnachtingen. Verenigd in de brancheorganisatie Recron zeggen ze daardoor veel geld mis te lopen. Aan een gebrek aan accommodatie kan het in ieder geval niet liggen; alleen al in de gemeente Veere zijn er 46 campings, 160 minicampings, 78 hotels en 4.300 recreatiewoningen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren