Dronken automobilist knalt tegen boom en draait door in politiecel

De politie heeft een 37-jarige inwoner van Kruiningen opgepakt nadat hij gisteren onder invloed van alcohol tegen een boom was gereden bij Kapelle en er vervolgens te voet vandoor was gegaan. Volgens de politie zorgde de dronkenlap vervolgens op het politiebureau voor overlast en was er 'geen land met hem te bezeilen'.

Politieauto met zwaailicht (foto: Politie Zeeland - West-Brabant)

De 37-jarige automobilist raakte gisteren aan het einde van de middag van de weg op de Schoorse Oudedijk en kwam tegen de boom tot stilstand. De bestuurder en zijn bijrijder zijn vervolgens te voet het nabijgelegen weiland in gevlucht.

Sterke alcohollucht

De opgeroepen agenten kregen met behulp van aanwijzingen van getuigen de twee mannen te pakken bij de Kloosterweg. Volgens de de politie hadden beide mannen 'kennelijk een flinke slok op'. De agenten roken bovendien een sterke alcohollucht rondom de bestuurder en besloten hem mee te nemen naar het politiebureau.

Hoeveel de man precies ophad is niet bekend, omdat hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Volgens de politie was hij bovendien dusdanig dronken dat hij niet verhoord kon worden. Schreeuwend en slaand zette hij in zijn cel de boel op stelten. Hij zit nog vast en als hij zijn roes heeft uitgeslapen krijgt hij een nieuwe kans om de vragen te beantwoorden, meldt de politie.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
politie Kapelle Zuid-Beveland dronken boom politiecel
Deel dit artikel:

Reageren