Dronken automobilist knalt tegen boom en draait door in politiecel

Politieauto met zwaailicht
Politieauto met zwaailicht © Politie Zeeland - West-Brabant
De 37-jarige automobilist raakte gisteren aan het einde van de middag van de weg op de Schoorse Oudedijk en kwam tegen de boom tot stilstand. De bestuurder en zijn bijrijder zijn vervolgens te voet het nabijgelegen weiland in gevlucht.

Sterke alcohollucht

De opgeroepen agenten kregen met behulp van aanwijzingen van getuigen de twee mannen te pakken bij de Kloosterweg. Volgens de de politie hadden beide mannen 'kennelijk een flinke slok op'. De agenten roken bovendien een sterke alcohollucht rondom de bestuurder en besloten hem mee te nemen naar het politiebureau.
Hoeveel de man precies ophad is niet bekend, omdat hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Volgens de politie was hij bovendien dusdanig dronken dat hij niet verhoord kon worden. Schreeuwend en slaand zette hij in zijn cel de boel op stelten. Hij zit nog vast en als hij zijn roes heeft uitgeslapen krijgt hij een nieuwe kans om de vragen te beantwoorden, meldt de politie.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>